Tamplarie PVC

Sistemele de ferestre reprezinta componenta cea mai importanta a tamplariei unei case. Aceasta, in primul rand, pentru ca au procentul cel mai mare din totalul tamplariei casei dumneavoastre.

Dispun de cea mai buna etansietate, o multitudine de optiuni de deschidere  si este cea mai accesorizata componenta a tamplariei din PVC.

Putem executa urmatoarele tipuri de sistem de ferestre:

 • Sistemul fix
 • Sistemul batant (classic)
 • Sistemul oscilant (basculant)
 • Sistemul oscilo-batant
 • Sistemul oscilo-culisant
 • Sistemul slide
1. Profile Brugmann 73

Odata cu realizarea importantei eficientei energetice, ferestrele au inceput sa joace un rol din ce in ce mai important in constructia locuintelor. Sub denumirea populara de “termopane”, ferestrele termoizolante sunt o necesitate pentru atingerea noilor standarde de protectie termica, fonica sau solara.

Recomandat pentru:

 • Proiecte cu buget mediu
 • Apartamente in blocuri izolate
 • Case cu izolatie medie (ex. polistiren/vata 10cm)
2. Streamline 76

Sistemul de profile din PVC SALAMANDER STREAMLINE SL76, este din anumite puncte de vedere unic în comparaţie cu competitorii din clasa sa.

 • Culoarea, ALB SALAMANDER, caracterizează şi deosebesc profilele PVC fabricate de Compania SALAMANDER de celelalte profile
 • Lăţimea constructivă de 76mm
 • Materialul din care este fabricat se poate 100% recicla
 • Coeficientul de transfer termic Uf= 1,2 W/m²K
 • Nu numai designul sistemului de profile este impresionant ci şi tehnologia încorporată care îmbunăţeşte semnificativ confortul vieţii şi reduce costurile pentru energie.

Sistemul pentacameral, cu o lăţime constructivă de 76mm, confera o excelentă izolare termică, ranforsări din oţel zincat de dimensiuni generoase, asigură stabilitate. Sistemul de garnituri duble, integrate în procesul de producţie, nu lasă nici o şansă zgomotului şi frigului.

Suprafaţa cu o structură de mare densitate face STREAMLINE SL76 rezistent la intemperii şi foarte uşor de curăţat.

Tâmplăria fabricată din STREAMLINE SL 76 este una cu calităţi deosebit de avantajoase, caracterizată printr-un design elegant şi proprietăţi de izolare termică şi fonică superioare, într-un cuvânt COMPETITIVĂ.

  Caracteristici:

 • Lăţimea constructivă de 76mm.
 • Garnitură sudabilă (TPE, TermoPlasticElastomer) culoarea GRI.
 • Posibilitatea de a alege un toc special pentru usi care permite fixarea optima a balamalelor de usa si realizarea in bune conditii a lucrarilor de renovare.
 • Cercevelele medii au dimensiuni generoase de 104 mm permitand realizarea atat de usi de balcon cat si de usi de trafic – avantajoase din punct de vedere al costurilor – cu deschidere in interior sau exterior.
 • Profile cu 4 camere pentru uşi rezidenţiale disponibile in variantele ,,Z” sau ,,T” avand o latime de 130 mm. Aceste profile masive sunt prevazute cu falt de 20 mm ce permite instalarea doar a zarurilor cu inchidere multipunct.
 • Profile cercevea pentru fereastre si usi de balcon cu design Clasic şi Round disponibile la un pret similar pentru a satisface cerintele tuturor categoriilor de clienti.
 • Posibilitate de vitrare cu pachete de sticla termoizolanta duble avand 24 mm latime sau triple avand 40 mm latime. Se pot realiza astfel ferestre avand un coeficient termic de transfer termic al ferestrei de 1,3 w/mpk.
 • Diferite folii imitaţie lemn la categoria culori standard (pe stoc), Stejar Auriu, Mahon, Tiama (Siena Noce), Stejar Închis (Mooreiche), Nussbaum precum si o gama variata de decoruri disponibile la comanda speciala.
 • Elemente de imbinare la 90 grade si in unghi variabil prevazute cu camere de izolare termica, de dimensiuni generoase care asigura o etansare perfecta a elementelor de tamplarie.
 • Adaosuri pentru toc disponibile in diferite dimensiuni: 20mm, 60mm şi 100mm.
 • Datorita constructiei extrem de robuste a profilului, ferestrele construite in sistemul STREAMLINE pot atinge valori prag de etansare la apa si permeabilitate la aer de pana la 1050 Pascali, o valoare lider in comparatie cu sistemele furnizate de ceilalti producatori de renume de sisteme de profile din PVC.
3. Profile Blue Evolution 82

Cea mai recenta generatie de ferestre bluEvolution 82 este o combinatie de tehnologii inovatoare cu performante potrivite chiar si pentru casele pasive. Un sistem special de profile cu 6 camere PVC cu o latime de 82 mm, in combinatie cu garnituri prevazute cu camera de aer si sticla bicamerala realizata cu baghete distantier calde, va permit sa obtineti unul dintre cele mai bune sisteme disponibile pe piata.

Recomandat pentru:

 • Proiecte cu buget mediu/mare
 • Case cu izolatie sporita (ex. polistiren/vata 15cm)
 • Reabilitari termice
4. Profile Blue Evolution 92

PERFECTIUNE – Made in Germany

Sistem orientat spre viitor, creat cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora din domeniu, reprezinta referinta in domeniu.

Recomandat pentru:

 • Proiecte cu buget mediu/mare
 • Case cu izolatie sporita (ex. polistiren/vata 15cm)
 • Case pasive
5. Softline 70

SOFTLINE 70AD este un sistem disponibil atat in varianta necoplanara, cat si in varianta semicoplanara, avand adancimea profilului de 70mm, doua garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 5 camere de izolare. Sistemul SOFTLINE 70AD are un design clasic, cu muchiile usor rotunjite.

Cu sistemul SOFTLINE 70AD se pot realiza toate tipurile de ferestre cu deschidere interioara, inclusiv culisante in plan paralel. Mai mult, SOFTLINE 70AD permite realizarea de ferestre cu deschidere exterioara.

Sistemul SOFTLINE 70AD este intercompatibil cu sistemul SWINGLINE, in toc, cercevea, montant si bagheta. Sunt disponibile toate profilele auxiliare in sistem complet.

Din punct de vedere static, se pot realiza in conditii de garantie ferestre oscilobatante intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2,25 m2 (cercevea: Lmax = 1,4 ml; Hmax = 2,5 ml) pentru ferestrele albe si cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 1,3 ml si Hmax = 2,5 ml) pentru ferestrele color.

Valorile optime ale izolarii termice, de pana la Uw de 1,0 W/m2K, se pot obtine in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL „Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A. Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm asigura ferestrei stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 6 mm la 42 mm (in functie de bagheta utilizata), atat pentru ramele fixe cat si pentru cele mobile.

Sistemul SOFTLINE 70AD este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.

6. Softline 82

SOFTLINE 82 este un sistem necoplanar cu adancimea profilului de 82 mm, trei garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 7 camere de izolare in toc si 6 camere in cercevea. Sistemul SOFTLINE 82 are un design elegant cu muchii usor rotunjite.

Cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza toate tipurile de ferestre, inclusiv culisante in plan paralel. Sistemul este complet si contine toata gama de profile auxiliare.

Din punct de vedere static, pot fi realizate in conditii de garantie ferestre oscilobatante intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2,25 m2 (cercevea: Lmax = 1,4 ml; Hmax = 2,4 ml) pentru ferestrele albe si cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 1,3 ml si Hmax = 2,4ml) pentru ferestrele color.

Coeficientul remarcabil de izolare termica, de pana la Uw = 0,67 W/m2K, poate fi obtinut in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit. Astfel, sistemul SOFTLINE 82 indeplineste standardul de eficienta implicit caselor pasive.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL “Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A. Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm asigura ferestrei stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 24 mm la 52 mm, in functie de bagheta utilizata.

Sistemul SOFTLINE 82 este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.